In memoriam: Tjardo Veenstra

10-6-2021
Nieuwsafbeelding

Op zondag 6 juni is als gevolg van een insult en volledig onverwacht Tjardo op 31-jarige leeftijd overleden. Met veel verdriet en afschuw hebben we kennisgenomen van dat bericht. Onwezenlijk dat hij niet langer op de hockeyvelden en voor Quick Stick actief zal zijn. Voordat Tjardo bij Quick Stick begon was hij al ruim 10 jaar actief bij GHBS. In 2009 heeft hij de overstap gemaakt naar Quick Stick.
Met heel veel plezier hebben we als Veteranen B Tjardo zo’n 7 jaar geleden in ons team opgenomen. Hij was voor ons die snelle en veel scorende rechtsvoor waar we van konden genieten door zijn gedrevenheid en enthousiasme. Tjardo was goed in het maken van doelpunten, maar zeker ook in het bijhouden van die doelpunten. Ruim 200 gemaakt in zijn carrière volgens zijn eigen telling, waarvan we zonder twijfel kunnen aannemen dat dit waar is want eerlijk was hij ook. En dat scoren deed hij niet alleen in de wedstrijden maar hij ging daar gewoon mee door tijdens de dinsdagavondtrainingen samen met de trimhockeyers. Scoren en de stand bijhouden hoorde bij hem ook op die avonden. Bovendien bepaalde hij ook vele malen of een doelpunt terecht was of niet en zonder discussie werd dat oordeel aanvaard. Daarnaast was Tjardo bij tijd en wijle ook onze eigen weerman, was er twijfel over het weer dan hoorden we even later "Oh over 15 minuten is het droog…”
Vol trots was hij ook op het moment dat hij zijn eigen appartement kreeg, als team zijn we door hem in duo’s uitgenodigd om dit te mogen bekijken, hij vertelde dan honderduit over zijn belevenissen en hoe hij daar dan weer verslag van deed. Net zo enthousiast kon hij vertellen over zijn vakantiebelevenissen in Zweden en de laatste jaren ook over zijn baan bij de Welkoop, dat paste hem als een jas. Navraag bij de teamleden en de trimhockeyers over welke woorden komen bij je op als je aan Tjardo denkt, leverde de volgende bloemlezing op: "Trots, trots op zijn woning, maar ook trots op zijn zelfstandigheid, enthousiast, gedreven spits, snel, eerlijk, 200, nauwgezet en fijn om hem erbij te hebben”. We gaan een zeer mooie persoonlijkheid erg missen en wensen zijn familie toe dat ze mogen blijven genieten van de vele mooie herinneringen die hij heeft achtergelaten.

Namens Veteranen B,
Bert Benthem
Doedo de Witt


Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.