Zaalperiode 2021-2022

22-11-2021
Nieuwsafbeelding

Zaaltrainingen
Vanaf maandag 29 nov 2021 beginnen de zaaltrainingen weer. Het trainingsschema is te vinden op de site en in LISA. In principe traint elk team 1 keer in de week in de zaal trainen en blijft ook 1 keer in de week buiten trainen. Behalve de F-jes en de E6- tallen zij trainen alleen 1 keer in de week in de zaal. Let op: de trainingstijden kunnen anders zijn dan de eerste maanden van het seizoen! In de kerstvakantie, welke start op vrijdag 24 december 2021 t/m 9 januari 2022, zijn er geen zaal- en veldtrainingen, maar sommige teams hebben zaterdag 8 en zondag 9 januari 2022 wel competitieverplichtingen! De indeling en het programma van de competities worden naar verwachting uiterlijk maandag 22 november door de KNHB gepubliceerd. De laatste zaaltrainingen zijn vrijdag 11 februari 2022.

Alle zaaltrainingen zijn dit seizoen in sportstad. Kijk goed op welk veld je in de zaal moet trainen. Zorg er bij de zaaltrainingen voor dat je ruim op tijd aanwezig bent, in verband met het omkleden en opbouwen (balken leggen en doelen klaarzetten). Balken zijn zwaar, zeker voor de jongere kinderen. Daarom wordt bij de trainingen van de D, E en F-categorie in ieder geval verwacht dat er ouders zijn die helpen met balken leggen en opruimen. Zorg ervoor dat je zaalschoenen bij je hebt, die je pas binnen aantrekt en dat je beschikt over een zaalhockeystick en natuurlijk een zaalhockeyhandschoen.

De veldtrainingen kunnen in de winterperiode uitvallen door bijvoorbeeld vorst.
Houd daarvoor de website, de mail en sociale media goed in de gaten.

Vanaf zaterdag 4 december start het zaalhockeyseizoen weer!
De eerste wedstrijden voor Quick Stick zijn 5 december. De zaalhockeycommissie is weer druk bezig geweest om de lijncoördinatoren en coaches te ondersteunen met zaalinformatie, regels uitlenen spelers, dispensatie aanvragen etc. Daarnaast heeft zij alle te spelen wedstrijden in Sportstad in kaart gebracht. In dit schema staan inmiddels ook de teams die de wedstrijdtafel moeten bemannen en wie de balken eggen en weer op moeten ruimen. Het schema wordt verder z.s.m. aangevuld met de namen van de zaalleiding en de clubscheidsrechters.

Zaalhockey wordt gespeeld met teams van 6 spelers in het veld en maximaal 6 spelers op de bank. De competitie wordt in poules van 4,5 of 6 teams gespeeld. Dit betekent dat de meeste teams 4 of 5 wedstrijddagen hebben. Op de wedstrijddagen worden 2 (senioren en junioren) tot 4 wedstrijden (jongste jeugd) gespeeld. De wedstrijddagen vallen meestal op zondag, maar zaterdagen komen ook voor. De wedstrijdduur is als volgt.
Senioren en jeugd A, B, C en D:    2x 20 minuten
Jongste jeugd E8: 2 x 15 minuten
Jongste jeugd E6: 1 x 20 minuten
Bij alle wedstrijden geldt 5 minuten pauze tijd.

In verband met de corona status heeft de KNHB al in een eerder stadium besloten om de wedstrijden zoveel mogelijk achter elkaar door te spelen in plaats van de oude opzet waarbij ieder team minimaal één wedstrijd rust had.  Zie voor meer informatie https://www.knhb.nl/nieuws/knhb-treft-laatste-voorbereidingen-voor-zaalseizoen en de corona communicatie op de KNHB website https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie.  

Communicatie
De coaches en teammanagers van de teams die in Sportstad spelen ontvangen binnenkort al deze informatie. Zij zullen vervolgens ouders vragen om o.a. de wedstrijdtafel te bemannen of een zaalleiding op zich te nemen. We hopen op jullie medewerking!

Spelregelwijzigingen en uitleg regels

Indien door omstandigheden het programma is uitgelopen is de zaalwacht gerechtigd de tijdsduur van een aantal wedstrijden in te korten. Hij/zij zal dit voor de wedstrijd aan de betreffende teams meedelen. Alle wedstrijden moeten op de geplande tijd beginnen. Kan dit niet doordat bijvoorbeeld een team te laat is, dan wordt dit gemeld op het wedstrijdformulier. Per 3 minuten dat een team te laat is krijgt de tegenstander 1 strafdoelpunt, totdat na 15 minuten de tegenstander als niet opgekomen kan worden beschouwd. Tezamen met de oorzaak en het aantal minuten dat er te laat is begonnen. Komt een team niet opdagen dan vermeldt de aanvoerder/begeleider van het aanwezige team dit op het DWF.
De spelregels en andere handige informatie zijn te vinden op de volgende sites.

https://www.knhb.nl/app/uploads/2021/11/Spelreglement-zaalhockey-vanaf-1-november-2021.pdf

https://youtu.be/fvYR64ORDGo

We raden iedereen aan de regels goed door te nemen en het uitlegfilmpje goed te bekijken.

We wensen iedereen veel succes toe in de zaal.

De Zaalcommissie
Nynke van der Sluis
Morwenna van Drooge
Jessica BoumaVeld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.