‘Wel goed’: Hoogeveen D1 – Quickstick D1: 0 - 10

10-9-2013

Afgelopen zondag speelde dames 1 Quick Stick haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De regen kwam met bakken naar beneden en het was de vraag of het Hoogeveense zandveld wel bespeelbaar zou zijn. Eenmaal aangekomen in Hoogeveen trokken de regenwolken gelukkig weg en maakten ze plaats voor de zon. Na een kort maar krachtige voorbespreking en een snelle omkleedsessie, begonnen 14 meiden aan hun warming up voor de wedstrijd. Vervolgens inspelen, balbezit en afronden op keepster Lilian Verhaag. De aanvallende corner werd nog even geoefend en daarna moesten alle ballen verzameld worden in de hoek. Na de yell werden de posities ingenomen en nam Hoogeveen de bal uit. De wedstrijd was begonnen. Quick Stick overdonderde de Hoogeveense meiden. De tweede pass die ze speelden, werd meteen onderschept. De Heerenveense meiden speelden de hele verdedigende linie van Hoogeveen uit en scoorden binnen 1 minuut de eerste goal. In de 10 minuten die daarop volgden, werden nog 3 doelpunten gescoord. Een snelle counter over links, met een prachtig schot op doel door de benen van de keep heen. Een aanval met mooie kaatsjes door de as, waarna de keep werd uitgespeeld. En een aanval over de rechter kant waarbij de achterlijn werd gehaald en de bal voor de keep langs werd voorgegeven en binnen getikt. Quick Stick liet de meiden van Hoogeveen letterlijk alle kanten van het veld zien. Na die 10 minuten herstelde de verdediging van Hoogeveen zich en wist Quick Stick even niet te scoren. Maar aan het einde van de 1e helft forceerden de meiden van Quick Stick nog een strafbal, die hoog aan de stickkant van de keep in het netje werd gepusht. 0-5. Ook de 0-6 werd in de 1e helft gemaakt. Uit een lange corner werd de bal de cirkel in gebracht, voorgezet en een speelster van Hoogeveen tikte de bal de goal in.

De tweede helft kwamen er nog 4 doelpunten bij. Hoogeveen gaf Quick Stick veel ruimte om te hockeyen. Er werd dan ook voornamelijk op de helft van Hoogeveen gehockeyd. En in de cirkel van Hoogeveen waren mooie doelpunten te zien: forehandslagen, backhandslagen en hoge pushes. De achterlijn werd vaak gehaald en er werden geplaatste voorzetten gegeven. Ik weet niet meer wie precies wanneer scoorde, dat zal ik de volgende keer beter bijhouden, maar het halve team heeft in ieder geval gescoord. Ondanks de wat mindere tegenstander heeft Quick Stick prachtig hockeyspel laten zien met veel mooie combinaties. Het tempo kan nog wat hoger en er mag nog meer geroepen, gelopen en aangeboden worden, maar de eerste 3 punten zijn binnen!

Coach Michiel Kroes vond de wedstrijd: ‘wel goed’. En dat klopt helemaal. Een seizoen beginnen met een 0-10 winst is natuurlijk super, maar er zijn nog genoeg punten waarop het jonge talentvolle dames 1 team zich kan ontwikkelen.

Senna Horsten
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.