'Oranje-blauwe muur'....!

18-9-2013
Nieuwsafbeelding

Quick Stick Dames 1 - Meppel : 10 - 0

Afgelopen zondag stalen de meiden van dames 1 de show in hun nieuwe wedstrijdpakken van Faber sport. Tijdens de warming-up was een muur van oranje (broek) en donkerblauw (vest) te zien. Een muur waar nog niemand doorheen, overheen of omheen is gekomen. Nog even en deze oranje-blauwe muur is de angst van alle 3e klasse teams. De meiden van Quickstick hebben afgelopen zondag namelijk team nummer twee van de mat geveegd met alweer een 10-0 overwinning.

Vanaf minuut één moesten de meiden van Meppel overdonderd worden, luidde de opdracht van coach en trainer Arjen Esser. ‘Meteen er bovenop!’ En dat deden de Heerenveense meiden dan ook. Binnen 5 minuten onderschepte Cecile Numan de bal op het middenveld, maakte een solo actie naar voren en speelde daarbij 3 tegenstanders uit. Alsof het niets was. Als klap op de vuurpijl sloeg ze de bal ook nog snoeihard langs de keep de goal in. 1-0. Vlak daarna onderschepte Dieuwke Verkerk de bal op het middenveld. Ook zij passeerde 2 tegenstanders en gaf daarna een prachtige voorzet op Cecile, die zich vrij had gelopen op kopcirkel en met een snelle slag de 2-0 maakte. Na de 2 velddoelpunten volgde een doelpunt uit een strafcorner. Een goede aanschuif van Imara Holtrop werd door Senna Horsten gestopt en naar Mila Schmidt door gespeeld. Senna kreeg de bal terug van Mila rond de strafbalstip en pushte vervolgens de bal naast de keep de goal in. 3-0. Na 2 voorhandslagen en een push kwam Bianca van den Berg met een backhandslag aanzetten. Een mooie aanval over rechts via Imke Zijlstra en Iris Mimpen eindigde bij Bianca. Vanaf kopcirkel sloeg ze de bal met de backhand in de lange hoek. 4-0. Quickstick kreeg de smaak flink te pakken en ook strafcorner twee werd gescoord. Weer dezelfde variatie met Mila, maar dit keer pushte Senna niet zelf. Ze legde de bal door op Amarinske Verkerk die aan de linkerkant naast haar was ingelopen. In 1x sloeg Amarinske de rollende bal rustig in het doel. 5-0. En om de 1e helft subliem af te sluiten lokte Mila de keepster van Meppel uit de goal richting de achterlijn. En toen de keep dook om de bal uit haar stick weg te slaan, liftte Mila vanaf de achterlijn soepeltjes de bal over de keep heen de goal in. 6-0. Er was enthousiast geklap te horen van het behoorlijke aantal mensen langs de lijn. Ouders, vrienden, zusjes, broertjes, kinderen die getraind worden door de meiden van dames 1 en zelfs onbekenden. De wedstrijd werd goed bezocht en het publiek vermaakte zich uitstekend.

De 2e helft opende Quickstick weer met een fantastisch staaltje hockeywerk. Mila onderschepte de bal rond de middenstip en passeerde 5 tegenstanders in hoog tempo. Toen ze de kopcirkel bereikte, passte ze de bal naar links op Cecile. Cecile kaatste de bal recht vooruit de cirkel in richting de 1e paal, waar Bianca de bal binnen tipte met haar backhand. 7-0. Een super snelle aanval, waardoor de meiden van Meppel helemaal van slag raakten. Meppel begon steeds minder te hockeyen, waardoor de meiden van Quickstick veel moeite moesten doen om het hockeyspel te maken. De bal werd achterin mooi rondgespeeld tussen Ana Wenzler, Lisanne Krom, Hilde Waterlander en Lisan ten Berge. Linker en rechter spits Sanne-Lies en Jetske de Wolff boden zich goed aan in de diepte langs de lijn, om de harde klappen van de achterspeelsters te ontvangen en over vervolgens over de achterlijn de cirkel binnen te komen. De loodlijnen werden gevonden en mooie voorzetten werden gegeven. Toch vielen de 8-0 en de 9-0 uit strafcorners. De bal werd aangegeven op kopcirkel en vervolgens verlegd naar rechts op Mila, die tot 2 maal toe de bal hoog langs de keep de goal in wist te pushen. En toen het einde van de 2e helft in zicht was, wist Amarinske de score nog op 10-0 te brengen door een voorzet voor de keep langs te ontvangen en dwars door de benen van de keep heen te slaan.

Ondanks het moeizame spel van Meppel heeft Quickstick laten zien dat ze heer en meester was op het thuisveld. Er waren prachtige aanvallen vol één tweetjes, solo acties, kaatsen en liftjes te zien. Er was veel beweging op het middenveld en de ballen werden hard in elkaars stick gespeeld. Beide coaches mogen tevreden zijn. Op naar komende zondag. Dan zal de blauw-oranje muur het opnemen tegen Hattem. We zullen zien wat voor moois die wedstrijd zal brengen. De meiden van Quickstick zijn er klaar voor.

Senna Horsten
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.