Vechten tegen verlies

24-9-2013
Nieuwsafbeelding

Hattem Dames 1 – Quick Stick D1: 3-3
Afgelopen zondag stond een pittige wedstrijd op het programma voor de dames van Quick Stick. ‘Hattem uit’ zou een zware pot worden en daar was geen woord over gelogen. De Heerenveense meiden belandden op een modderig waterveld met goede thuisfluiters. Daarnaast mocht er geduwd, gehakt en gescholden worden. De wedstrijd werd een waar gevecht. De modder maakte het helemaal af. Bruin besmeurd trokken de meiden van Quick Stick ten strijde.
Het eerste doelpunt was voor Quick Stick. De goede keep van Hattem stopte een harde slag op doel. Vervolgens werd de rebound door Senna Horsten rustig over de doellijn gepusht. 0-1. Daarna werden er vele aanvallen opgezet door Quick Stick, maar de balcontrole was ver te zoeken op het stuiterige veld. Ballen stuiterden over sticks heen of kaatsten raar van sticks af. De Heerenveense meiden waren duidelijk geen waterveld gewend. Daarnaast was het veld hartstikke glad van de modder, waardoor regelmatig iemand onderuit ging en door de modder rolde. Hattem nam dan ook de wedstrijd aan het einde van de 1e helft over en forceerde een strafcorner. De eerste doelpoging werd liggend door keepster Josje Hakker gestopt, maar de bal bleef lastig voor haar stick stuiteren waardoor ze hem niet goed weg kon werken en een speelster van Hattem de bal hoog over haar heen de goal in pushte. 1-1. Tevens de ruststand.
‘Blijf jullie eigen spel spelen.’ luidde het advies van Arjen Esser. De frustraties over het moeilijke veld hadden duidelijk impact op het spel van Quick Stick. En het fysieke geweld tijdens de wedstrijd kwam het hockeyspel ook niet ten goede. Maar de 2e helft zouden de Heerenveense meiden laten zien dat ze ook op een modderwaterveld goed als team konden hockeyen.
Zodoende creëerde Quick Stick de eerste 5 minuten 3 fantastische aanvallen, die knap door de keepster van Hattem gestopt werden. Helaas. Daar kwam ook nog eens bij dat Hattem lullig scoorde uit een ontzettend hoge stuiterbal die Lisan ten Berge bijna tegen haar hoofd kreeg in de cirkel en door een speelster van Hattem vanuit de lucht via de grond met een stuit de goal in werd geslagen. 2-1. Een flinke tegenslag voor Quick Stick. En toen Hattem een slap balletje de cirkel in speelde, die door miscommunicatie een eigen doelpunt werd, zaten de meiden van Quick Stick er even helemaal doorheen. Maar de dames pakten het weer op. Ze zetten volle druk en Hattem kon niet onder de druk uit komen. Ze sloegen de bal steeds loeihard naar voren, waarna Quick Stick weer in balbezit kwam. En al gauw volgde de 3-2. Via Dieuwke Verkerk kwam de bal bij Cecile Numan op kop cirkel. Zij tikte de bal door naar Bianca van den Berg bij de 2e paal. En Bianca tikte de bal binnen. Even later werd de 3-3 gemaakt. Cecile ontving weer de bal in de cirkel en speelde haar directe tegenstandster uit. Ze scoorde vervolgens hoog in het net. Aanval na aanval was te zien. De laatste 10 minuten gaf Quick Stick vol gas. En als de keepster van Hattem 5 minuten voor tijd niet was flauw gevallen, was de 3-4 misschien ook nog wel gevallen.
De oranje-blauwe muur blijft ongeslagen, maar hopelijk trekken ze de volgende keer hockeyend en niet vechtend ten strijde. We zullen het zien. Aanstaande zondag staat weer een spannende wedstrijd op het programma. Dit keer thuis en tegen de voorlopige nummer 2: Almelo dames 1.

Senna Horsten
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.