Quickstick Dames 1 promoveert naar de topklasse

6-2-2014
Nieuwsafbeelding


Afgelopen zondag speelde Quick Stick Dames 1 promotiewedstrijden in Drachten. Quick Stick en GHBS, de respectievelijke nummer 1 en 2 van de subtopklasse poule speelden een drieluik met de één na laatste van de topklasse poule. De laatste van de topklasse poule degradeert direct naar de subtopklasse. De nummer 1 en 2 van de drieluik spelen volgend jaar in de topklasse.
De Heerenveense meiden versloegen GHBS na een 2-2 gelijkspel met strafballen. En in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Eelde scoorde Quick Stick de 3-2. De hockeydames van Heerenveen zijn daarom gepromoveerd naar de topklasse van de zaal.

Quick Stick kwam de eerste zaalwedstrijd tegen GHBS in actie. In de subtopklasse poule wist ze GHBS tot tweemaal toe te verslaan. Dit bleek de derde keer echter een moeilijke opgave. GHBS speelde hoge druk. Toch kwam Quick Stick de eerste helft op voorsprong. Mila Schmidt scoorde met een harde push vanaf kopcirkel na een snelle uitbraak. Ze maakte als linksachter een soloactie over het hele veld en pushte de bal hoog op de plank. 1-0. GHBS forceerde veel strafcorners, maar dankzij keepster Lilian Verhaag wisten ze daar niet uit te scoren. De Heerenveense meiden namen aan het einde van de eerste helft de wedstrijd over en maakten ook de 2-0. Joyce ten Wolde ontving de bal in de cirkel en speelde de bal langs de benen van de keep het doel in.
De tweede helft lukte het Quick Stick niet om de bal in het doel te krijgen, waardoor ze te gretig ging spelen en ruimtes weggaf aan GHBS. Hierdoor wist GHBS twee keer te scoren. 2-2. De wedstrijd eindigde in strafballen, want er moest een team winnen. Keepster Lilian Verhaag hield alle strafballen tegen en Lisan ten Berge wist een strafbal te scoren. Zo won Quick Stick toch nog van GHBS na de strafballen.

De tweede wedstrijd tegen Eelde verliep heel anders. Eelde wist de eerste helft uit twee strafcorners te scoren en kwam daardoor meteen op een 0-2 voorsprong. Even lieten de Heerenveense meiden hun hoofd hangen, totdat Quick Stick een strafbal forceerde. Senna Horsten scoorde deze strafbal en zorgde daarmee voor een breekpunt in de wedstrijd. 1-2. De gelijkmaker was nu een stuk dichterbij. Quick Stick kreeg weer moed. Kort daarop ontving Joyce ten Wolde de bal in de cirkel en pushte deze langs het lichaam van de op haar af duikende keep de goal in. 2-2. Tevens de ruststand.
De tweede helft kreeg Quick Stick een gele kaart voor ‘in het blok spelen’, waardoor ze twee minuten met een speler minder in het veld stonden. De Heerenveense meiden begonnen de tweede helft daarom verdedigend. Toen ze weer compleet waren, werden prachtige aanvallen gecreëerd, maar helaas werd er niet gescoord. Pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd maakte Quick Stick het verschil. Dieuwke Verkerk zette goed druk op de rechter achterspeelster van Eelde, waardoor een slechte pass werd gegeven die Jetske de Wolff kon onderscheppen. Jetske de Wolff speelde de bal naar de hulpkant, in de loop van Senna Horsten. Senna Horsten versnelde naar kopcirkel en gaf een voorzet tussen de keepster en een speelster van Eelde door op Dieuwke Verkerk die mee op was komen lopen. Dieuwke Verkerk tipte de bal met haar backhand over de duikende keepster heen het doel in. 3-2. Eelde zette daarna een vliegende keep in, waardoor ze met vijf speelsters in het veld stond, maar de verdediging van Quick Stick zat potdicht waardoor de stand 3-2 bleef.

Zo werd Quick Stick de nummer 1 van de drieluik. GHBS eindigde als tweede en Eelde werd laatste. Quick Stick zal daarom volgend jaar meedraaien in de topklasse. Boven de topklasse is alleen nog de hoofdklasse. Het promoveren naar de topklasse is dan ook een fantastische prestatie van het jonge dames 1 team van Quick Stick.

Het zaalseizoen is nu afgelopen. 9 maart begint Quick Stick weer op het veld. Ze zal het dan opnemen tegen Meppel.
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.