Terugkoppeling ALV aan de leden

22-5-2014
Nieuwsafbeelding

Dinsdagavond 20 mei jl. is een ALV geweest waarvoor alle leden uitgenodigd waren.
Een grote opkomst en een inspirerende avond was het gevolg. Als bestuur van Quick Stick geeft ons dit heel veel energie om door te gaan op weg die wij zijn ingeslagen.

Prachtig om te zien en te horen was hoe wij als bestuur het vertrouwen van de ALVhebben gekregen om onze plannen ten uitvoer te brengen. Natuurlijk waren er discussies, die scherpen alleen maar de plannen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder. Er staan belangrijke zaken in die alle leden aangaan.

Contributies seizoen 2014-2015

De begroting voor het seizoen 2014-2015 is vastgesteld. De contributies blijven op dezelfde hoogte als dit seizoen. We gaan voortaan wel de contributie incasseren in twee termijnen: 1 oktober en 1 februari. We hebben gemerkt dat het voor sommige gezinnen een forse aanslag is om de gehele contributie ineens te voldoen, daarom in twee termijnen.

De ALV heeft besloten om de € 10,- in de contributie, bestemd voor shirthuur, in de contributie te houden en nu te bestemmen voor dekking van lasten voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Zie hierover verderop in deze terugkoppeling.

Nieuw clubtenue

Gisteravond is ook het nieuwe clubtenue van Quick Stick gepresenteerd. Op een paar kleine zaken na voor de sokken is het nieuwe tenue met applaus aangenomen. Om een indruk te krijgen verderop in deze terugkoppeling een paar afbeeldingen.

Belangrijk: met ingang van het nieuwe seizoen gaan alle leden zelf de kleding weer aanschaffen. Het gaat dus niet meer via Quick Stick! Hier zijn een paar uitzonderingen op in verband met sponsors en teams die met rugnummers moeten spelen.

De kledinglijn is compleet: donkerblauw thuisshirt, lichtblauw uitshirt, donkerblauwe broek/rok, kousen en trainingspak.
Als vereniging stellen we voor komend seizoen minimaal verplicht het donkerblauwe thuisshirt en de kousen. Vanaf seizoen 2015-2016 is het gehele tenue (exclusief trainingspak en uitshirt) verplicht.

De reden om niet alles tegelijk verplicht te stellen is omdat dit voor gezinnen een forse investering kan zijn.

Pas-sessies

Faber Sport op de Dracht in Heerenveen is bereid om zijn winkel open te stellen voor de pas-sessies. Dit gebeurt al op hele korte termijn omdat de kleding ook nog geproduceerd moeten worden en op tijd klaar moeten zijn voor begin van het nieuwe seizoen.

Het is van groot belang dat alle spelende leden komen passen zodat we de juiste maten kunnen laten maken. Nadere informatie volgt per mail over de data van passen. Houd de mail en/of website dus heel goed in de gaten.

Kosten kleding

De eerste introductie gaat onder leiding van ons als vereniging. We kunnen door het grote bestelvolume ook een iets scherpere prijs neerleggen. De introductieprijzen zijn:

• Donkerblauw thuisshirt: € 30,-
• Lichtblauw uitshirt: € 30,-
• Broek / rok: € 30,-
• Kousen € 10,-
• Trainingspak: € 55,-
Om zoveel mogelijk uniformiteit vanaf de start van het seizoen te hebben, hebben we ook een setprijs gemaakt voor een complete set kleding.

• Donkerblauw thuisshirt, broek/rok en kousen: € 60,-
• idem, maar dan met trainingspak: € 110,-

Na de introductie gaat Faber Sport de kleding via de winkel verkopen. De prijzen zijn dan iets duurder omdat we dan geen grotere aantallen kunnen bestellen.
De prijzen zijn dan:

• Donkerblauw thuisshirt: € 35,-
• Lichtblauw uitshirt: € 35,
• Broek / rok: € 35,-
• Kousen 12,50
• Trainingspak: € 60,-


Uitzondering 1

De eerste uitzondering voor het zelf aanschaffen van de shirts (broek/rok en kousen dus wel zelf aanschaffen!) is voor de teams die verplicht moeten spelen met rugnummers. Dit zijn de teams die spelen in de standaardklassen, de interdistrictcompetities en de hoogste competitieklassen A/B jeugd.

De spelers van deze teams moeten ook komen passen, echter hoeven ze de shirts NIET zelf aan te schaffen. Deze teams moeten naast hun donkerblauwe thuisshirt ook een lichtblauw uitshirt hebben. De spelers van deze teams betalen bovenop de contributie een vergoeding van € 10,- per shirt per seizoen. Bij een thuis-en uitshirt betekent dit € 20,- bovenop het reguliere contributiebedrag per seizoen.
De shirts blijven eigendom van de vereniging en moeten aan het einde van het seizoen de shirts weer inleveren.


Uitzondering 2

Voor teams met een lopend contract voor een shirtsponsor geldt hetzelfde. De spelers in deze teams moeten ook komen passen. De broek/rok en kousen moeten wel zelf aangeschaft worden. De spelers van deze teams betalen bovenop de contributie een vergoeding van € 10,- per shirt per seizoen.


De shirts blijven eigendom van de vereniging en moeten aan het einde van het seizoen de shirts weer inleveren.


Wat te doen met de oude shirts?

De oude shirts die nu nog bij u in de kast of sporttas liggen mag u behouden. Ons advies: gebruik deze vooral als trainingsshirt.


Afbeeldingen nieuw clubtenue:

Donkerblauw thuisshirt dames


Donkerblauw thuisshirt heren


Broek / rok


Lichtblauw reserve / uitshirt dames


Lichtblauw reserve / uitshirt heren


Kousen


TrainingspakWijzigingen clubmanager/trainer

Tot op heden hebben wij én een clubmanager én een hoofdtrainer, respectievelijk Ursela Lolkema en Wouter Hoekstra. In de ALV is besloten om deze functies te gaan verenigen in één rol, waarbij het accent van deze rol op het hockeytechnische vlak komt te liggen.

Ursela Lolkema heeft aangegeven te willen stoppen als clubmanager, maar is op de achterhand nog wel beschikbaar om zaken goed over te dragen. Wij zullen als bestuur, maar ik denk ook dat ik namens alle leden spreek, Ursela missen: ze was de smeerolie van onze vereniging!

Wij stellen een vacature open voor de rol van Clubmanager/trainer binnen onze vereniging. Deze publiceren wij op de site. Een ieder die meent geschikt te zijn voor deze functie mag reageren aan het bestuur: [email protected]


Derde kunstgrasveld

Als bestuur hebben wij van de ALV de opdracht gekregen om een pakket van eisen op te gaan stellen voor een derde kunstgrasveld. Dit veld is hard nodig gezien de ontwikkeling van het ledenaantal en het hockey van deze tijd. We streven naar een waterveld, al zullen wij ook nauwlettend gaan kijken naar de kosten hiervan. We moeten het als vereniging ook financieel kunnen dragen.

Naast het pakket van eisen gaan wij ook onderzoeken hoe wij het beste het derde kunstgrasveld aan kunnen schaffen en binnen welke (juridische en fiscale) constructie dit het beste kan.

Voor beide sporen gaan wijze heren en dames om tafel om de juiste stappen te nemen.

De berichten vanuit de gemeente, die het derde veld mee gaat financieren, zijn nu zodanig dat we concreet kunnen worden. Zou het er dan toch nog van komen? Wij gaan er voor!

Onze sponsorcommissie buigt zich over de vraag: hoe kunnen wij via acties extra financiële middelen genereren. Meer hierover volgt. Als u mooie ideeën hiervoor heeft, schroom dan niet onze sponsorcommissie te informeren: [email protected]

Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.