Van de bestuurstafel

4-9-2014
Nieuwsafbeelding

Beste leden en ouders van leden,

Het hockeyseizoen staat komend weekend op het punt van beginnen; de wedstrijden barsten weer los!
Vele vrijwilligers (ouders en leden) werken met man en macht om de start van het seizoen zo goed mogelijk te laten verlopen. En dat alles met als doel om iedereen weer een leuk seizoen met hockeyplezier te laten ervaren.

Trainingsschema
Het trainingsschema had dit jaar wat meer voeten in aarde met de overdracht van Ursela Lolkema haar taken naar Nienke Ros als nieuwe clubmanager en hoofdtrainster. Omdat Nienke nieuw is binnen de vereniging kent zij nog niet alle mensen wat een trainingsplanning maken extra moeilijk maakt.

Teamindelingen
Ook de teamindelingen zijn weer rond. Met het nieuwe beleidsplan Hockeytechnische zaken in de hand is zo goed als mogelijk getracht de beleidslijnen te volgen en alles zo transparant mogelijk te doen. Helaas gaat het, zoals ieder jaar, ook gepaard met teleurstellingen. De emoties die hierbij gepaard gaan kunnen soms heftig zijn. Je weet van tevoren dat je het nooit voor iedereen goed kunt doen.
Ook de balans houden tussen het zijn van een familieclub en prestatiehockey is niet altijd eenvoudig. Ik hoop op ieders begrip voor de soms zeer moeilijk keuzes die de technische jeugd- en seniorencommissie hierin heeft gemaakt.

Materialen
Joost Swarte, nu nog secretaris binnen het bestuur, heeft aangegeven dat hij graag in een actievere rol wil komen binnen de vereniging. Hij gaat zich storten, samen met Froukje Riemersma, op de materialen (keepersmateriaal, maskers, etc.). Rene Krom heeft dit vele jaren voor onze vereniging gedaan en nu draagt hij dit stokje over. Rene, dank je wel voor al jouw tijd en energie voor de club. Joost en Froukje, dank jullie wel dat je deze rol op je wilt pakken.

Vacature secretaris van het bestuur
Het vertrek van Joost Swarte uit het bestuur als secretaris maakt dat wij een vacature hebben, deze is op de site te lezen. Als bestuur hebben wij onze voelhorens ook bij deze en gene uitgezet en zijn zeer verheugd dat wij kunnen melden dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden die bereid is tijd en energie te steken in onze vereniging. Ondanks dat wij een kandidaat hebben gevonden, is een ieder vrij om te reageren op deze vacature. Indien er meerdere kandidaten zijn, zullen er gesprekken plaats vinden om te kijken wie het beste voor deze rol geschikt is én past binnen het team. De uiteindelijke kandidaat zullen wij als bestuur voordragen aan de Algemene Ledenvergadering in oktober dit jaar, waar de benoeming als bestuurslid officieel gemaakt kan worden.

Vacature penningmeester van het bestuur

Een andere vacature die op de site staat is die van penningmeester. Hielke Wolters heeft aangegeven zijn rol niet meer te kunnen combineren met zijn werk en privéleven. En ook voor deze vacature hebben wij inmiddels een zeer geschikte kandidaat bereid gevonden. Voor deze vacature geldt hetzelfde als voor die van secretaris: een ieder die deze rol ambieert is van harte welkom te reageren. Via gesprekken wordt gekeken wie het beste voor deze rol geschikt is en binnen het team past. Voor beide vacatures geldt dat de reactiedatum sluit op 15 september aanstaande.

Vrijwilligers staan op!
Wat een mooie ontwikkeling binnen de vereniging is, is dat er steeds meer vrijwilligers opstaan; ouders van de jongste jeugd pakken steeds vaker de handschoen op om mee te helpen aan onze mooie vereniging. Wij vinden dat als bestuur een bijzonder fijne ontwikkeling omdat we hiermee bouwen aan een toekomst bestendige vereniging. Maar laat ik hier ook niet de 'oude garde’ vergeten: ook hier zien we steeds meer mensen die vanuit een sterke betrokkenheid de handschoen oppakken.
We weten niet altijd waar ieders kracht ligt, dus hebben we je nog niet in het vizier en wil jij je inzetten voor onze vereniging, graag! Geef het door aan mij als reply op deze mail.

Arbitrage beleidsplan
De commissie Arbitrage heeft deze zomer ook niet stil gezeten en heeft een beleidsplan Arbitrage opgesteld. In dit plan is aandacht voor het regulier opleiden van de clubscheidsrechters, het organiseren dat iedere wedstrijd begeleid wordt door scheidsrechters, het opleiden van ouders van de jongste jeugd om wedstrijdjes te begeleiden, het sanctiebeleid als scheidsrechters zonder afmelding niet op komen dagen en een aparte opleiding voor CS+: clubscheidsrechter +. Vorig seizoen was dit al een succes, voor dit seizoen staan 9 scheidsrechters op de rol voor dit programma. In dit opleidingsprogramma, waar ikzelf ook van harte aan mee ga doen, word je begeleid en opgeleid om op een hoger niveau wedstrijden te kunnen fluiten. En op deze wijze kunnen wij als Quick Stick nog beter bijdragen aan het goed verlopen van wedstrijden.

Ledenwerving
Dan ook nog graag aandacht voor de ledenwerving. Zoals een ieder kan zien worden onze velden vooral bevolkt door jonge meiden met blonde paardenstaarten. De jongens delven het onderspit. Tijd voor verandering; we gaan extra jongens werven om lid te worden. Kathy Kraak als bestuurslid Communicatie en Ledenwerving heeft o.a. met Berber van Oyen een campagne opgestart om jongens te interesseren voor hockey. Op 21 september is er een Hockeyboys ochtend waar coole hockeytrucs geleerd gaan worden, partijtjes gespeeld en vooral veel plezier beleefd gaat worden. Alle jongensleden uit de F, E, D en 1e jaars C jeugd zijn van harte uitgenodigd om samen met hun vriendjes te komen hockeyen onder leiding van zeer ervaren hockeyers binnen onze vereniging.
Voor meer informatie verwijs ik graag naar de site.

Trimhockey
Bijna als laatste graag aandacht voor de trimhockeyers. Heb je zelf ooit gehockeyd en ben je nu niet meer actief of wil je als ouder eens ervaren hoe het voelt om te hockeyen of wil je (bijna) net zo goed worden als je kind (!), meld je dan aan bij het trimhockeyen. Trimhockey is een heerlijke manier om actief met het spelletje bezig te zijn zonder de verplichting om elk weekend mee te moeten doen met wedstrijden. De eerste paar keer kun je rustig eens kijken of het wat voor je is, schroom dus niet en kom langs!

Derde veld
Tot slot aandacht voor het derde kunstgrasveld. Er wordt op de achtergrond heel hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. In de krant stond al dat we een derde veld krijgen, misschien iets voorbarig. De gemeente heeft toegezegd de helft van een derde kunstgrasveld te financieren. Wij als vereniging moeten de andere helft zelf opbrengen: € 185.000,-. Een opgave van jewelste om dit zomaar even op te hoesten zonder onze begroting uit te hollen. Want het mag niet ten kosten gaan van bijvoorbeeld de veiligheid op het veld; sommige keepersuitrustingen bijvoorbeeld zijn ook nodig aan vervanging toe.

Het derde veld is hard nodig om iedereen voldoende ruimte te kunnen geven voor de trainingen en de jeugdwedstrijden op zaterdag. Er zijn nu teams die maar 1 keer trainen omdat er simpelweg onvoldoende ruimte is en worden wedstrijden op de zaterdag verplaatst naar andere verenigingen omdat wij niet alle wedstrijden in kunnen plannen. Daarnaast is het noodzakelijk om mee te doen op hockeyniveau dat wij kunnen spelen op een (semi) waterveld, waar inmiddels bijna alle clubs op spelen.

Binnenkort ontvangen alle leden een brief met verdere tekst en uitleg. In die brief ook de oproep aan alle leden en ouders om op de Algemene Ledenvergadering in oktober te komen en mee te denken en te praten over hoe wij dit geld op tafel kunnen krijgen.

Ik wens iedereen, de actieve hockeyers, de vrijwilligers en de toeschouwers langs de lijn, een geweldig mooi seizoen toe. Graag tot ziens op de velden.

Namens het bestuur van HHC Quick Stick

Benno Rijpkema
voorzitter

NB. Deze mail is op 4 september verzonden aan alle leden en ouders van leden.
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.