Dames 2 ongeslagen kampioen reserve overgangsklasse!

22-5-2017
Nieuwsafbeelding

Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 2, onder leiding van trainer/coach Marc Horsten, haar kampioenswedstrijd thuis tegen GCHC uit Groningen. De Heerenveense dames wonnen met 7-1 van deze middenmoter uit de reserve overgangsklasse en werden ongeslagen kampioen.

Binnen 5 minuten stond Heerenveen al 1–0 voor. Een pass van Jilve Horsten werd  door Kirsten Schouwstra netjes binnen getipt. Echter scoorde GCHC een minuut later de gelijkmaker uit een snelle counter. 1-1. Kort daarop speelde Senna Horsten een harde pass de cirkel in, die door Jente Beckmann voor de keepster langs in de lange hoek werd getipt. 2-1. Jente Beckmann scoorde vervolgens ook nog de 3-1 uit de rebound van een strafcorner. Aan het einde van de eerste helft wist Amarens Landman nog een strafcorner te forceren door de bal handig op een voetje te leggen binnen de cirkel. Uit deze strafcorner scoorde Esmée Kuipers de 4-1 met een harde flats in de verre hoek. In de laatste minuut van de eerste helft wist keepster Lilian Verhaag nog een hard schot van GCHC uit de verre hoek te duiken, waardoor de ruststand 4-1 werd. 

De tweede helft probeerde GCHC over Quick Stick heen te counteren, maar verdedigster Sophie Dirkse wist veel counters te stoppen. Vervolgens werd de bal verlegd op Meran Horsten, die op het middenveld samen met Indie Horsten de dames van GCHC uit speelde met één-tweetjes. Uiteindelijk ontving Hanna Reinders de bal op de achterlijn, bracht de bal de cirkel in en forceerde een strafcorner voor Quick Stick. Hieruit scoorde Jente Beckmann met een harde flats in de korte hoek. 5-1. Halverwege de tweede helft speelde Tessa Schot de bal hard door de as naar Mirthe Zandstra die met haar versnelling over de rechterflank om de tegenstanders heen liep, via de achterlijn de cirkel binnenkwam en een strafcorner forceerde. Op aangeven van Senna Horsten pushte Jilve Horsten de strafcorner langs de keepster van GCHC hoog in het net. 6-1. Kort daarop wist Sigrid Smid met een steal een counter van GCHC te blokkeren, waarna Charise Bakker de bal met een rush over het middenveld de cirkel in bracht. Uiteindelijk was het Alexanne Kruyt die de bal vanaf kopcirkel laag in de verre hoek wist te pushen. 7-1.       

Met nog 3 wedstrijden te gaan is Quick Stick dames 2 nu al kampioen van de reserve overgangsklasse. Daarom promoveren ze volgend jaar naar de reserve hoofdklasse. Dit is het hoogst haalbare niveau voor een dames 2 veldhockey team.   

GEFELICITEERD DAMES EN COACH !


Staand van links naar rechts:
Jente Beckmann, Mirthe Zandstra, Indie Horsten, Tessa Schot, Charise Bakker,
Kirsten Schouwstra, Esmée Kuipers, Sophie Dirkse, Meran Horsten, Amarens Landman en trainer/coach Marc Horsten.
Hurkend van links naar rechts:
Hanna Reinders, Alexanne Kruyt, Sigrid Smit, Senna Horsten en Jilve Horsten.
Liggend: Lilian Verhaag.


Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.