Plek bij 2e team Hockey7

28-9-2020
Nieuwsafbeelding

De afgelopen jaren is een behoefte ontstaan aan doordeweekse avondcompetities. Er zijn namelijk verschillende groepen mensen die graag willen (blijven) hockeyen, maar waarvoor de weekenden lastig zijn. Voor deze doelgroepen geldt daarnaast dat zij in flexibelere competities willen spelen waarbij niet elke week een wedstrijdmoment is.

In het kader van deze behoefte organiseert de KNHB sinds 2017 een Hockey7 competitie.

 

De Hockey7 competitie is bedoeld voor fanatieke hockeyers met competitie ervaring in de leeftijdscategorie eind 20 tot begin 50 jaar.

Hockey7 wordt, zoals de naam al aangeeft, gespeeld in teams van zeven. Teams spelen op één avond twee wedstrijden (drieluik) van elk 25 minuten. Er wordt gespeeld op een half veld en zonder keeper en scheidsrechters.

Wedstrijdschema, poule-indeling en speelperiodes
Het wedstrijdschema en poule-indeling van de Hockey7 competitie wordt gepubliceerd in de Standenmotor.

Hockey7 wordt gespeeld in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes. De wedstrijden worden om de week op donderdag gespeeld. Na elk blok kan worden ingestroomd (of uitgestroomd).

 

Lidmaatschap
Om mee te kunnen doen aan de Hockey7 competitie moeten teamleden minimaal ingeschreven staan als Hockey7-lid bij de vereniging. De exacte kosten van het lidmaatschap moeten nog bepaald worden, maar deze liggen in tussen het reguliere lidmaatschap en kosten voor een trainingslid/instuifhockey. Hiervoor is er 1 keer in de 2 weken een competitie moment op donderdag de andere week onderlinge pot tegen elkaar. En desgewenst iedere week nog een training.

 

Er is al één team gestart met veel enthousiasme en er staan al spelers te popelen om een tweede team te starten, maar we zijn nog niet compleet, we missen nog een aantal spelers.
Om in de herfst met een tweede team te kunnen starten hebben we natuurlijk een inschrijving van jullie nodig. Interesse? Meld je dan uiterlijk 5 oktober per mail aan via [email protected]. Hier kun je ook terecht bij vragen.


De uitgangspunten zijn:

·Spelen op donderdagavond

·1x in de 2 weken

·De poule speelt in zijn geheel op 1 vereniging per avond. Elke vereniging is zo een avond per periode de thuisspelende vereniging.

·Er wordt in 4 periodes gespeeld, najaar, winter, voorjaar en zomer. Elke periode kunnen er teams aanhaken. Teams kunnen er ook voor kiezen om een periode niet mee te doen

·Er wordt gespeeld op een half veld zonder keeper en zonder scheidsrechters

Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.