Corona update KNHB

9-12-2020
Nieuwsafbeelding
Nog geen verdere versoepelingen
Helaas bracht de persconferentie van 8 december voor het grootste deel van de hockeysport nog geen verdere versoepelingen. Voor senioren geldt nog altijd dat het alleen in groepjes van vier en met 1,5 meter afstand mogelijk is te trainen. Afhankelijk van de ontwikkelingen rond het virus in Nederland zijn er wellicht in januari versoepelingen mogelijk, wellicht eerst tot en met 27 jaar.

De KNHB pleit er zoals bekend al langere tijd voor senioren net als de jeugd te behandelen en zonder beperkingen op de eigen vereniging te laten trainen en spelen. We blijven hiervoor aandacht vragen omdat we ervan overtuigd zijn dat sport een van de oplossingen is in deze tijd en zeker buiten geen extra risico’s met zich meebrengt. 

Uitzondering Hoofdklasse
De KNHB is verheugd dat de overheid heeft besloten dat teams uit de Hoofdklasse vanaf 17 december a.s. weer mogen trainen en competitie spelen. (Dit moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer). Op dit moment voeren wij overleg met de overheid, NOC*NSF en andere sportbonden over de voorwaarden waaronder dit mogelijk is. We proberen de informatie hierover zo snel mogelijk met de desbetreffende verenigingen te delen. Daarnaast is de competitieleiding in gesprek met de HHcv over de datum waarop de competities zullen worden hervat en wanneer de gemiste rondes worden ingehaald. Zodra hier meer informatie over bekend is, zullen we ook dit laten weten. 

 
Scenario’s herstart veldcompetities 
Hoewel het nog niet helemaal is uitgesloten dat de competities in januari weer opgestart kunnen worden, concludeert de KNHB op basis van de persconferentie van 8 december dat een herstart in de maand januari hoogstwaarschijnlijk niet tot de mogelijkheden behoort. De KNHB bereidt daarom vanaf nu vooral het tweede scenario voor dat we ruim een maand geleden presenteerden. Op onze site lichten we dit scenario toe.

 
Accommodaties 
We beseffen ons dat accommodaties en velden in het kader van de geschetste scenario’s gebruikt moeten kunnen worden in een periode die we normaal niet inzetten voor competitiewedstrijden. Met betrekking tot bijvoorbeeld het bewateren van velden of toestemming om velden/accommodaties te gebruiken, heeft de KNHB veelvuldig overleg met NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). We adviseren verenigingen in elk geval ook zelf hierover contact op te nemen met de eigen gemeente. Meer informatie over onder andere de bespeelbaarheid van velden is in ons coronadossier opgenomen in de veelgestelde vragen over competitie.

 
Veelgestelde vragen
Aan de lijst met veelgestelde vragen in het coronadossier worden regelmatig nieuwe vragen toegevoegd, dus blijf de lijst checken. Met specifieke vragen kun je natuurlijk ook altijd terecht bij je accountmanager. 

 
Veld 2 Sponsor
Sponsoren

Wedstrijdkleding is te verkrijgen bij Intersport de Leeuw.
Laatste verslagen
Er zijn nog geen verslagen.